Actieve vakanties in de Franse Alpen

In de zomervakantie kunt u kiezen uit tal van outdoor-activiteiten: kayakken, raften, parapenten, boomklimmen, waterfietsen, via ferrata (bergklimmen), paardrijden.

raften

Op het stuwmeer kunt u waterfietsen en kano’s huren voor een gemoedelijk uurtje peddelen. U kunt ook privé surfles nemen: tussen de bergen op het prachtig heldere water van het Lac de Verney. Voor wildwater kayakken en raften moet u even een half uurtje rijden naar de iets hoger gelegen startplaatsen: er zijn tal van mogelijkheden.

In het buurdorpje Oz-en-Oisans is een adventure boomklimpark: via touwladders en tokkelbanen kunnen kinderen (maar natuurlijk ook vaders en moeders) makkelijke of moeilijkere parcours afleggen.

boomklimmen

paardrijden
golf
tennis

Houdt u van paardrijden? Op de Col d’Ornon maakt u een schitterende tocht door de weiden, bossen en rivieren, tussen de hoge bergen. Enige ervaring is vereist.

In Vaujany zijn prachtige tennisbanen, die u gratis kunt gebruiken. Dit is uw kans om een partij te spelen met uitzicht op de hoge bergen rondom.

Enthousiaste golfers kunnen genieten van de Golf International de Grenoble. De golfcourse schijnt uitdagend te zijn en ook hier: een prachtig uitzicht over de bergen. Volgens kenners is het restaurant een aanrader om te lunchen.

In de buurt zijn verschillende mogelijkheden voor “via ferrata”: bergklimmen via uitgezette routes.

En voor de echte waaghalzen: parapente, maak een duo-vlucht met een instructeur, of bedwing het wilde water in een kayak of raftvlot.

klimmuur

Accommodaties Chalet Solneige